Ga naar de inhoud

Tentoonstelling Van zolder

Het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Binnenwaard is de aanleiding voor deze tentoonstelling die laat zien wat er in die periode verzameld is. Het is een selectie uit de vele voorwerpen van het depot die nooit eerder zijn geëxposeerd. Het betreft uniek materiaal.

De opzet van de tentoonstelling is thematisch. Enkele onderwerpen zijn speelgoed; blikken; bijzondere kleding voor mannen, vrouwen en kinderen; relatiegeschenken en reclamevoorwerpen. Een breed assortiment van rookartikelen zoals oude rookstellen, sigarenplanken, -kokers, -potten, -tafeldozen; pijpen en pijpenrekjes. Een grote selectie oude geborduurde en gehaakte kleedjes sluit goed aan bij de huidige trend van breien, haken en borduren. Voor enkele onbekende voorwerpen wordt een beroep gedaan op de kennis van de bezoekers. Voor de kinderen is er een speurtocht, leuk en leerzaam voor jong en oud.

De nieuwe tentoonstelling in Historisch Museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf is vanaf 8 juni tot en met 23 november 2013 te zien.

Toegangsprijs is 2 euro, leden van de Historische Vereniging Binnenwaard betalen 1 euro.

Openingstijden: elke zaterdag en de derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen ook op andere tijden op afspraak: telefoon 0184-641629 of 0184-422749. E-mail: secretariaat@binnenwaard.nl, internet: www.binnenwaard.nl.

Gerelateerde berichten

Alle nieuwsberichten

Programma Open Monumentendag

Het programma voor deze dag heeft een vertrouwd karakter. Veel kerken in ons werkgebied openen de deuren en vrijwilligers zijn aanwezig om uw inlichtingen te geven. Regelmatig zal er orgelspel…

Geef ons uw stem op Rabo ClubSupport

Sinds vandaag, maandag 2 september, tot en met dinsdag 24 september kunnen leden van Rabobank Lek en Merwede weer stemmen voor de Rabo ClubSupport actie ter ondersteuning van lokale verenigingen…